Wij zijn er voor alle mensen met een 'ik wil iets doen om de wereld een mooiere plek te maken, maar ik weet nog niet hoe' gevoel.

Zin om meer buiten te zijn? Om samen met anderen handen uit de mouwen te steken en mee te bouwen aan een duurzame en rechtvaardige toekomst? Om een netwerk op te bouwen van mensen, dieren en planten die het belang van de wereld voorop stellen? Wij zijn er voor alle mensen die rondlopen met het ‘ik wil iets doen om de wereld een mooiere plet te maken maar ik weet niet hoe’ gevoel.

 

Wij vinden een antwoord op deze vragen in het woord regeneratie. Je hebt er misschien al wel eens van gehoord, maar wat betekent het nou eigenlijk? En wat kun je ermee? Een heleboel!

 

De evenementen cirkel houdt zich bezig met het delen en verspreiden van regeneratieve verhalen door middel van bijeenkomsten, actiedagen, co-creatie sessies en seizoen bijeenkomsten. Samen leren we van zij die zich al langer met regeneratie bezighouden en krijgen we de handvatten om daadwerkelijk iets bij te dragen aan een betere wereld.

Inspiratie

Laat je inspireren door verhalen van hen die het regeneratieve pad al bewandelen en je meenemen op hun persoonlijke reis. 

Nieuwe vaardigheden

Leer praktische skills op sociaal, ecologisch, persoonlijk en economisch vlak die je in je dagelijks leven en voor je projecten kunt toepassen.

Contact

Verbind je met mensen en organisaties waarmee je samen verder kunt leren en werken richting regeneratie.

Wat we doen:

#WIJZIJNDEREGENERATIE

Een 3-daags evenement vol lezingen en workshops waarin we op zoek gaan naar wat regeneratie betekent en wat we kunnen doen.

regeneration

Wil je deel worden van dé regeneratieve beweging in Nederland? Sluit je aan bij één van onze kennissessies of actiedagen.

Stuur een mailtje naar:
info@regeneratie.org

regene-wattes?

Regeneratie betekent letterlijk het terughalen van wat was naar het nu. Zoals de Maori zeggen: “Hoki whakamuri kia anga whakamua – Walk backwards into the future”.

 

Met een blik op de wijsheid van vroeger, in het hier en nu hernieuwde relaties bouwen met het land, de dieren, planten en met elkaar als mensen.
Het terugbrengen van wederkerigheid en circulariteit, bodem als basis, onszelf weer zien als onderdeel van de natuur en ons daar naar gedragen, dekoloniseren van de maatschappij, bewustzijn over en respecteren van andere dieren, planten, schimmels en bacteriën. Cyclisch leven in de seizoenen, maanden en dagen, eco-feministische principes hanteren in sociale omgang, gesprekken voeren waar alle stemmen gehoord worden en tegelijkertijd doen wat nodig is, bewust zijn van je wortels; op welke schouders wij staan en onze huidige maatschappelijke positie.

 

En wat verder?! Dat weten wij ook niet, maar het is aan onze (re)generatie om dat te (her)ontdekken en continu te blijven leren. 

mede mogelijk gemaakt door:

Heb je een  idee voor het programma, of wil je partner worden van de #wijzijnderegeneratie beweging?

 

Neem contact op met info@regeneratie.org of bel Sophie +31(0)22886638