Dit decennium staat in het teken van regeneratie.
Regeneratie van onze natuur, cultuur, economie en ook van onszelf.  Leer, denk, doe en dans mee richting een regeneratieve samenleving tijdens de driedaagse Regeneratie Manifestatie in Amsterdam en omstreken. 

 

#wijzijnderegeneratie

35+ workshops

Laat je inspireren door verhalen van hen die het regeneratieve pad al bewandelen en je meenemen op hun persoonlijke reis. 

Nieuwe vaardigheden

Leer praktische skills op sociaal, ecologisch, persoonlijk en economisch vlak die je in je dagelijks leven en voor je projecten kunt toepassen.

Contact

Verbind je met mensen en organisaties waarmee je samen verder kunt leren en werken richting regeneratie.

Play Video

By Paul Hawken (ENGLISH)

 

Paul Hawken takes us on a radical new approach to the climate crisis, one that weaves justice, climate, biodiversity, and human dignity into a seamless tapestry of action, policy, and transformation that can end the climate crisis in one generation. 

 

So take on this opportunity to get in conversation with  Paul and discover what you can do to regenerate our planet.

Gegeven door Aralez en Wasjikwa

 

Middels rituelen, muziek en dialoog geven we onze dankbaarheid aan de aarde en onze voorouders.
Met de Mapu ceremonie van stichting Aralez zetten we een intentie en genereren we de nodige energie en inspiratie voor onze gezamenlijke regeneratie reis en strijd voor Dekolonisatie. Deze ceremonie is ontwikkeld in het kader van de Century of Indigenous Liberations door Aralez in samenwerking met Wasjikwa.

Ecstatic Earth Dance

Begeleiding: Tosca van der Wouden

Muziek: DJ AMAMA

 

Door samen te bewegen brengen we een ode aan het leven, want het leven is beweging. We schudden alles van ons af en omarmen de constante transformatie. Dans mee richting een regeneratieve samenleving!

Foto © The Pollinators, Lawrence Lee.

Wij zijn The Pollinators. Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar.

Daarom nemen we je mee in de wondere wereld van de wilde geneeskrachtige planten. Na de safari gaan we samen bloembommen maken. Deze kunnen later uitgegooid worden en zo zorgen we voor nog meer diversiteit in ons landschap. Wij blij, en de bij blij!

Gegeven door Kapitaloceen

 

Dit is een workshop over het model van het kapitaloceen voor de boer in spe en landschapsliefhebber. 

 

Waarom zouden we accepteren dat de landbouwgrond in Nederland een grote lap monocultuur is? Stichting Kapitaloceen haalt kapitaal en land uit de markt om ecologische, voedsel-producerende idylles te creëeren waar héél veel ruimte is voor niet-menselijk leven. 

Gegeven door Marielle Gussenhoven
 
Met Wholebrands help ik jou als impact ondernemer, om een regeneratief merk te bouwen. Wat jij wilt is een merk waarmee je een onmiskenbare voorkeur krijgt bij de consument. Een merk met winst voor iedereen: voor je klanten, voor jezelf, jouw mensen, de natuur en de samenleving. Merken zoals bijvoorbeeld Wilder Land, Yoni, Seepje en Commonland. 
 

Kom naar mijn 1 op 1 ondernemers-loket en krijg antwoord op je marketing vragen in een gratis strategie sessie.

 
Deze sessies zijn bedoeld voor ondernemers die willen knallen in omzet en betekenis. 

Gegeven door

Johan Kleijn

 

IVN’er Johan laat de natuur in je omgeving tot leven komen op je bord. Want eten uit de natuur kan ook midden in de stad. Aan het einde van de workshop kun je zelf eetbare planten en bomen herkennen, weet wat en hoe je ze met respect voor de natuur kunt oogsten en zul je met een andere blik door de stad fietsen.

 

Gegeven door de Regeneratie Coöperatie

 

Regenerativiteit vraagt dat we ons op een andere manier verhouden tot de buitenwereld. Daarnaast is er ook een ontwikkeling nodig in hoe we onze teams, organisaties en onszelf leiden.
In deze workshop gaan we aan de slag met welke eigenschappen je als persoon in een regeneratieve organisatie ontwikkelt wanneer we bewegen van ‘gebruik maken van de aarde’ naar ‘dienend zijn aan de aarde.

By Shanthuru and Lena (ENGLISH)

 

Do you feel overwhelmed by the mess this world is in? Join this interactive workshop to reconnect with yourself, each other and nature. The training  combines Joanna Macy’s ‘The Work that Reconnects’ with decolonization practices. We help you move from alienation and disconnection to active hope and action. The facilitators are trainer duo Shanthuru and Lena, mentored by Mutima Imani.

By Carolyn Steel (English) 

 

Carolyn is a London-based architect and academic and a leading thinker on

food and cities. Her award-winning books Hungry City: How Food Shapes Our Lives

(2008) and Sitopia: How Food Can Save the World (2020) have established her

concept of ‘sitopia’ (food-place) internationally. A director of Kilburn Nightingale

Architects in London, Carolyn has been a visiting lecturer at universities including

Cambridge, London Metropolitan, Wageningen, Aeres, Slow Food and the London

School of Economics.

Gegeven door

de Regeneratie Coöperatie

 

Hoe geef je ruimte ook de stemmen van niet-menselijk leven en van de volgende generaties te laten klinken in de boardroom? Hoe vertegenwoordig je al het leven in de besluitvorming van organisaties? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden (onder andere de Zoöp) onderzoeken we dit thema en voeren een paneldiscussie.

Inca Medicine

Gegeven door

Vincent Deinum

 

Laten we naar de schoonheid reizen. Door middel van een sjamanistische ‘journey’ ga je bij jezelf naar binnen om jouw eigen onderwerp van regeneratie te vinden en hoe je kunt bijdragen aan de regeneratie in de wereld. Maak opnieuw verbinding met je innerlijke wereld en geest en ervaar energetisch en belichaamd werk.

Mas Newen is een Purpose Driven Enterprise. Onze missie is het brengen van de puurste, meest natuurlijke en regeneratieve Self Care & Lifestyle producten die zorgen voor jouw lichaam, de planeet en haar levende culturen.Wij geloven in pure schoonheid en de kracht van de natuur voor de regeneratie van onze ecosystemen en oceanen omdat ze van vitaal belang zijn voor onze gemeenschappen en toekomstige generaties.

Gegeven door

Peter Plank

 

Zin om met modder te spelen? Altijd al met natuurlijke materialen willen bouwen?
Tijdens deze workshop leer je hoe je kunt bouwen zodat dit een positieve impact heeft op je omgeving en bouw je concreet met leem volgens de traditionele “cob-techniek”.

Gegeven door Joyce Vlaarkamp

Om met Lao Zi te spreken: vrede kan pas ontstaan als we vrede maken in ons eigen hart. 

 

Deze workshop laat je ervaren hoe ons lichaam een afspiegeling is van alles om ons heen: alles buiten je, is ook in je. Door onze eigen Schatten op orde te brengen en te cultiveren, ontstaat weldenkendheid. Een ervaringsworkshop.

Buitenspelen (Adults Only)

Gegeven door IVN’er Janneke Hoogstraaten

 

Verbondenheid met de natuur begint bij ontdekken en verwondering en daarom gaan we ouderwets buitenspelen!   Ervaar weer hoe het is om volledig in het moment te zijn, je oordelen los te laten en zorgeloos rond te rennen tussen de bomen. Ontdek al spelend de natuur van Nieuw-West én verwonder je over alles wat je ziet, ruikt en voelt! Het kietelen van het gras onder je blote voeten, de wind door je haren als je achter iemand aan rent. De ruwe schors van de boom die je vast hebt tijdens Boompje wisselen. Beweeg je al springend en lachend door het Sloterpark én ontdek gaandeweg jouw verbinding met de natuur om je heen. TIP: Trek niet je mooiste kleren aan en breng een grote dosis speelsheid mee!

Gegeven door Mirjam Spaenjaers van Donselaar

 

Een oeroud ritueel met zijn wortels in de Euraziatische steppe, vanuit de traditie van Spirit of Wolf – lijn van Shaman Karagai. We nodigen de welwillende- en natuurgeesten uit met offers, om met ons rond het vuur te zitten en vragen om  zegening, wijsheid en heling.

.

Gegeven door

Aralez

 

Tijdens het interactieve kring-gesprek vertellen we over de historische link tussen de koloniale geschiedenis, neo-kolonialisme en de hedendaagse klimaatcrisis. Hierbij zullen we ingaan op hedendaagse Inheemse strijd op zelfbeschikkingsrecht en klimaat-racisme in verschillende delen van de wereld. Daarnaast wisselen we ideeën uit over hoe we solidariteit, dekolonisatie en herstel in de praktijk kunnen brengen. Ook zullen we ingaan op Inheemse zienswijze en cosmovisies op onze relatie met de natuur. En hoe deze zienswijzen een bijdrage kunnen leveren aan een rechtvaardige toekomst met harmonie, wederkerigheid en balans.

By

Sobhi Khatib

(ENGLISH)

 

Do you like to listen to others’ stories? What about your own ones? In this session we will listen to ourselves and others using words, silent meditation and yoga movements to enhance our active listening ability, to self and other.

Gegeven door

Greenpeace

 

Veel gangbare boeren zouden graag de overstap naar regeneratieve landbouw maken, echter ontbreekt het aan maatschappelijke steun en geschikt beleid.

Wat kunnen we doen? Greenpeace trekt hier graag samen in op met jou. In deze workshop delen we onze plannen en gaan we in gesprek: wat kunnen we doen, wie brengen we aan boord? Ook gaan we gelijk aan de slag: we verzinnen slogans voor deze brede beweging en we maken bordjes voor de klimaatmars op 19 juni.

Bosbaden

Gegeven door Diana Straten en Karine Klappe

 

De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’. (Proust)

We gaan de natuur in om de zomer te proeven met onze zintuigen.  IVN’ers Diana en Karine  nemen je mee het Ruige Riet in. We starten en eindigen daarvoor met een paar energie-oefeningen uit het oude China. In stilte wordt je tijdens deze wandeling uitgedaagd om het voorjaar om je heen aandachtig waar te nemen.

Tijdens deze Forest Bathing oftewel Bosbaden ervaringen nemen we de tijd om open te staan en ons verbonden te voelen met de natuur en haar verschijningsvormen. Laat je verrassen!

Gegeven door

Eline van de Veen

 

Voel je de trek naar het platteland? Maak je initiatief concreet. Begin met: Wat ga je doen met het land? En waarom zit de samenleving daarop te wachten?

Groepscoaching voor regeneratie dromers, die serieus ondernemend willen worden. Een leuke workshop door de auteur van Ondernemend Buitenleven

Gegeven door de Oogst van Overmorgen

 

Wil je een rol spelen in de transitie van het voedselsysteem? De Oogst

van Overmorgen is een netwerk van young professionals uit het landbouw-,

voedsel- en natuurdomein, die verandering teweeg willen brengen in het

voedselsysteem. Onze overtuiging is dat transitie begint bij individueel

en collectief leiderschap. In deze mini-workshop leer je om vanuit

verschillende invalshoeken naar de voedseltransitie te kijken en leer je

om beter om te gaan met de complexe uitdagingen daarin. We gaan

praktisch aan de slag met Theory U en de 4 returns.

Gegeven door

de Regeneratie Coöperatie 

 

Hoe geef je ruimte ook de stemmen van niet-menselijk leven en van de volgende generaties te laten klinken in de boardroom? Hoe vertegenwoordig je al het leven in de besluitvorming van organisaties? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden (onder andere de Zoöp) onderzoeken we dit thema en voeren een paneldiscussie.

Fiets mee met Wij.land: een fietsroute door het Westelijk Veenweidegebied – een landschap ten zuiden van Amsterdam. Onderweg bezoek je pionierende Wij.land boeren, kunstinstallaties, boerderijwinkels en prachtige weilanden.
De route is ook digitaal te fietsen.

Zie hier de route die je op zak mee kunt nemen op de fiets.

mede mogelijk gemaakt door:

Heb je een  idee voor het programma, of wil je partner worden van de #wijzijnderegeneratie beweging?


Neem contact op met info@regeneratie.org of bel Sophie +31(0)22886638