Hoe zou het bedrijfsleven eruit zien als we rekening houden met de toekomstige zeven generaties?

Hoe zou het bedrijfsleven eruit zien als we rekening houden met de toekomstige zeven generaties?

Nanouk Jasmin

12 september 2023

Nanouk Jasmin

12 september 2023

Vincent Deinum, organisatiecoach, onderzoekt hoe ‘de organisaties van de 23e eeuw’ eruit kunnen zien. Vincent werkt als coach en consultant bij U Turn – Coaching & Training en is lid van de Regeneratie Coöperatie, waar hij missiegedreven ondernemingen, NGO’s en universiteiten helpt bij het creëren van een regeneratieve organisatiecultuur. Hij schreef een artikel over de toekomst van het bedrijfsleven in het licht van verantwoordelijkheid voor de komende zeven generaties. Terwijl sommige bedrijven vasthouden aan winstmaximalisatie, zijn anderen op zoek naar een nieuwe koers die duurzaamheid en maatschappelijk welzijn prioriteit geeft. 

Hij deelt zijn overtuiging dat bedrijven een maatschappelijk doel moeten dienen en kritiseert bedrijven die beweren maatschappelijke missies te hebben maar nog steeds winst boven alles stellen. Hij biedt inspiratie vanuit de Haudenosaunee Confederacy, waar de focus ligt op de 7th Generation Value – het rekening houden met toekomstige generaties bij elke beslissing.

De Haudenosaunee benaderen de wet, maatschappij en natuur als gelijke partners en beschouwen de Aarde als geleend van toekomstige generaties. Vincent roept op tot het creëren van ‘organisaties van de 23e eeuw’ die een ander verhaal vertellen, gebaseerd op zorg voor de planeet en toekomstige generaties. Hij noemt voorbeelden zoals Seventh Generation, Patagonia, Operation Education, Rebel, Squarewise, Bord en Stift, en Bureau voor Beeldzaken, die al stappen zetten richting zo’n regeneratieve cultuur.

Lees het hele artikel hier

 

nl_NLDutch