Wat kan regeneratie persoonlijk voor je betekenen?

Wij zijn er voor alle mensen die rondlopen met het ‘ik wil iets doen om de wereld een mooiere plek te maken maar ik weet niet hoe’ gevoel.

Hoe? Door regeneratie. Je hebt er misschien al weleens van gehoord, maar wat betekent het nou eigenlijk? En wat kun je ermee? Een heleboel!
Stel je voor dat alles wat je doet bijdraagt aan een rechtvaardige en gezonde wereld. Of je nou een broodje koopt bij de bakker, op het terras zit met je vrienden, het werk wat je doet of door de relaties met mensen en andere levende wezens. Regeneratie stelt het leven centraal in elke beslissing die je maakt.

Word ook een regenerator!

  • Laat je inspireren door verhalen van hen die het regeneratieve pad al bewandelen en je meenemen op hun persoonlijke reis.
  • Leer praktische skills op het gebied van sociale, ecologische en persoonlijke regeneratie.
  • Verbind je met mensen en organisaties waarmee je samen verder kunt leren en werken aan een regeneratieve samenleving.

Sluit je aan bij de beweging van regenerators via evenementen, actiedagen, cursussen en het 4 seizoenen jaarprogramma.

Wat bieden we?

Regeneratie Manifestatie

Dompel jezelf onder in de wereld van regeneratie tijdens ons jaarlijkse festival, dit jaar op 9 en 10 september in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Workshops, interactieve lezingen en gesprekken, proef de smaken van de toekomst en ervaar hoe jij kunt bijdragen aan een regeneratieve samenleving. En niet onbelangrijk, een borrel, lekker eten en muziek!

4 seizoenen regeneratie - jaarprogramma

Vanaf september 2023 bieden we een jaarprogramma aan op basis van de 4 seizoenen, waarbij je je aan kunt sluiten voor het hele jaar of voor één seizoen. Verbinding met jezelf, gelijkgestemden en de natuur, leer over biodiversiteit en regeneratie en vind jouw manier om bij te dragen aan een regeneratieve samenleving.

Lezing of workshop op aanvraag.

Ben je enthousiast over regeneratie en wil je dit delen met je vrienden, collega’s of een andere gemeenschap? Onze verhalenvertellers en trainers nemen je mee in de wereld van regeneratie, hoe het werkt in de natuur en waarom regeneratie zo’n bijzondere rol kan spelen in een rechtvaardige en gezonde toekomst. Boek nu een lezing of een workshop!

Regeneratie Weken in Catalonië

Ervaar wat het is om een week lang écht regeneratief te leven, terwijl we samen het leven vieren! In de herfst en in de lente organiseren we een Regeneratie Week op landgoed Cal Tut in Catalonië. Middels een uitgebreid programma laten we je een manier van leven ervaren die diep verbonden is met de natuur en de gemeenschap en geven we de hulpmiddelen om deze manier van leven in je eigen omgeving te integreren wanneer je weer thuis bent.

Onze Evenementen

Onze Projecten

4 Seizoens Regeneratie Jaarprogramma

Vanaf september 2023 bieden we een jaarprogramma aan op basis van de 4 seizoenen, waarbij je je aan kunt sluiten voor het hele jaar of voor één seizoen. We investeren in verbinding, leren over biodiversiteit en regeneratie en nodigen je uit tot reflectie en zelfontwikkeling.  

Lezing of workshop over regeneratie

Wij geloven in de kracht van samenkomen; in het delen van verhalen, gevoelens, idealen en plezier. Op aanvraag organiseren wij voor jou een inspirerende lezing of leuke workshop. Een greep uit ons aabod:

  • Lezing ‘Regene-wattes?’
  • Workshop: Genot als Verzet
  • Workshop: de Natuur Trouwerij 

Cirkelleden

Noor
die, diens / hen, hun

Noor houdt van faciliteren, spel en het doorbreken van hokjesdenken

Noor is klimaatactivist en combineert deze strijd met het systeem bij de Regeneratie Coöperatie met een zoektocht naar hoe het dan wél moet. Hen houdt zich bezig met activism of care, regeneratie van energie voor opgebrande activisten en zachtheid in een wereld van strijd. Noor haalt diens inspiratie uit de vraag: hoe ziet de wereld eruit na de revolutie? – en wil die wereld nu alvast een beetje vormgeven. Die gelooft in de kracht van community en in plezier als daad van verzet. Heling en herstel staan centraal in hun werk.

 

Sophie
zij / haar

Sophie gebruikt kunst en verbeelding om complexe vraagstukken vorm te geven.

“We staan als mensheid voor enorme opgaven: klimaatrechtvaardigheid, ecologische crisis en het herontdekken van onze verbinding met de natuur. En dat is pittig. Daarom is humor en speelsheid van essentieel belang. In mijn werk ga ik op zoek naar de balans tussen het dragen van ongemak en de energie om er samen wat aan te doen.”

Laura
zij / haar

Laura verbindt, wakkert aan en zet datgene waarin ze gelooft in beweging.

“Samen gaan we op onderzoek uit en bouwen we aan een beweging die gestoeld is op (bio)diversiteit, gelijkwaardigheid en wederzijdse afhankelijkheid. Hierbij geloof ik in de kracht van ervaring: wanneer je het bijvoorbeeld niet alleen over een ander voedselsysteem hebt, maar ook echt met je handen in de klei zit, voel je pas hoe belangrijk die vruchtbare bodem voor ons is.”

Franka
zij / haar

Franka verwondert zich van kleins af aan over het gedrag van mensen. Zij zet dit om in prikkelen, raken en voorleven.

“Juist door mezelf onder te dompelen in de hoopvolle transformatie waar we in zitten, krijg ik meer begrip voor ons huidige gedrag. Ik zie wat we kunnen doen om ons gedrag een wending te gunnen. Ik geloof dat we allemaal de potentie hebben te verbinden met jezelf, elkaar en je omgeving. We hoeven het ons alleen maar te herinneren door het opnieuw te ervaren.”

Inspiratie

Autumn Learning Session: Chautuileo Tranamil – the Tree of Liberating Leaves

Chautuileo Tranamil has worked on a global scale with grassroots communities, especially Indigenous people. As a Mapuche-Pewenche herself, she is committed to the well-being of Indigenous communities around the world. She is co-founder of Aralez and co-founder of...

Het Mycelium Netwerk: Een Digitaal Ecosysteem voor Samenwerking en Openheid

Het Mycelium Netwerk, opgezet door Cas Hendriks, brengt een vleugje nostalgie naar voren voor degenen die getuige waren van het begin van het internet. Het doet denken aan de webring, de voorloper van zoekmachines, maar dan in een hedendaags jasje. Dit netwerk staat...

Regeneratie Festival 2023: Een Terugblik

Een warme, zonnige dag, getemperd door de koele boomschaduw van de Tolhuistuin. Drie sprekers, die verschillende soorten wijsheid vertegenwoordigen: lange praktische ervaring met handen in de grond; voorouderlijke verhalen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven;...
nl_NLDutch