Van uitbuiting naar liefde op de werkvloer. Zo veranderen we ons arbeidsethos

Van uitbuiting naar liefde op de werkvloer. Zo veranderen we ons arbeidsethos

Nanouk Jasmin

12 september 2023

Nanouk Jasmin

12 september 2023

In dit artikel onderzoekt Vincent het Nederlandse arbeidsethos dat gebaseerd is op hard werken, efficiëntie, en productiviteit, en betoogt dat het tijd is om liefde, heling, herstel en regeneratie toe te laten op de werkvloer. Het stelt dat ons huidige arbeidsethos is geworteld in kapitalistische en koloniale ideeën waarin mensen worden gezien als productie-eenheden en grondstoffen worden geëxploiteerd voor winst.

Hij vraagt zich af wat er zou gebeuren als we ons arbeidsethos zouden veranderen en processen evenveel waarde zouden geven als producten. Hij benadrukt het belang van liefde en verbinding op de werkvloer en betoogt dat een verschuiving van concurrentie naar samenwerking en overvloed noodzakelijk is voor een duurzamere en rechtvaardigere samenleving.

In het artikel komen experts aan bod die pleiten voor liefdevol leiderschap en organisaties die werken vanuit liefde en verbinding. Het benadrukt ook het belang van het accepteren van onze eigen kwetsbaarheid en het loslaten van oude overtuigingen en structuren.

Het artikel concludeert dat de transitie naar een meer liefdevolle en regeneratieve werkcultuur een transformerend proces vereist, waarbij oude patronen en overtuigingen worden losgelaten en plaatsmaken voor een meer liefdevolle en authentieke benadering van werk en samenwerking.

Lees het hele artikel hier op de website van Maatschapwij

nl_NLDutch