Weg met de autoritaire manager. Echte leiders zetten hun ego opzij

Weg met de autoritaire manager. Echte leiders zetten hun ego opzij

Nanouk Jasmin

12 september 2023

Nanouk Jasmin

12 september 2023

In dit artikel benadrukt Vincent het belang van het helen van emotionele wonden, vooral voor leiders, om een liefdevollere en effectievere vorm van leiderschap mogelijk te maken. Het artikel begint met het beschrijven van een frustrerende ervaring tijdens het kijken van de serie “The Office,” waarin een manager onbewust schadelijk gedrag vertoont. Dit gedrag komt volgens het artikel helaas nog steeds voor in sommige organisaties.

Vincent wijst op het feit dat het leiderschap van de toekomst meer moet zijn dan technische vaardigheden; het moet empathisch, dienend en gericht op diversiteit zijn. Hij betoogt dat dit niet genoeg is en dat leiders vooral moeten werken aan het loslaten van hun ego en het helen van hun eigen emotionele wonden.

Het artikel benadrukt dat iedereen in zichzelf aspecten van dader, slachtoffer en redder heeft en dat deze patronen leiderschap kunnen beïnvloeden. Door aan zichzelf te werken en bewust te worden van deze patronen, kunnen leiders “schone leiders” worden, die met liefde en rust hun rol vervullen en heelheid in de organisatie bevorderen.

Vincent sluit het artikel af met een oproep om samen te werken aan het creëren van werkplekken waarin mensen kunnen kiezen om vanuit hun wonden of vanuit heelheid te leven en te werken, en waar liefde de leiding heeft in plaats van het ego. Hij benadrukt het verlangen naar organisaties waarin heling en heelheid de norm zijn.

Lees het hele artikel hier op de website van Maatschapwij.

nl_NLDutch