Regeneratie Week Lente editie 2023

Regeneratie Week Lente editie 2023

Laura van Veller

13 juli 2023

Laura van Veller

13 juli 2023

‘Gaan jullie mee op Regeneratie Week in Catalonië?’ was de uitnodiging die we een paar maanden geleden via deze nieuwsbrief stuurden. We kregen gelijk veel positieve reacties. Men had wel behoefte aan een week eruit, andere gelijkgestemden leren kennen en met de handen in de aarde.

Uiteindelijk waren we met een groep van 15 mensen met leeftijden die varieerden van  21 tot 70 jaar.  In de ochtend varieerde het programma van bodemvruchtbaarheid, fermenteren, het beginnen van een moestuin, werken met medicinale planten tot tantra en ecstatic dance. De workshops werden zowel door leden van de Regeneratie Coöperatie als door de experts uit het dorp gegeven.

En na een uitgebreide lunch dat door groepje deelnemers samen met chef Jim gemaakt werd, met o.a. verse groenten uit de tuin, gingen we op excursie naar de watervallen, vulkanen en andere bijzondere plekken in de omgeving. De laatste dag sloten we af met een pizza’s uit de houtoven en dansen met de locals.

We hadden wel verwacht dat het een leuke week zou worden, maar hadden nooit durven hopen dat de eerste keer al zo’n ontzettend groot succes zou worden. Iedereen was zó blij en enthousiast! Het is mooi om te zien wat er gebeurt wanneer je mensen van verschillende generaties uit hun dagelijkse routine haalt, in een inspirerende omgeving neerzet en samen dingen laat leren en creëren. Iedereen stond gelijk open en in verbinding en dat werd gedurende de week alleen maar meer.

Voor ons is het stukje gemeenschapsgevoel dan ook wat deze week echt bijzonder maakt en zien we steeds meer dat het creëren van die gemeenschap de kracht is van de Regeneratie Coöperatie en van Cal Tut.

We kijken nu al enorm uit naar de volgende editie: van 14 – 21 oktober 2023. We houden hetzelfde concept aan, maar de inhoud verandert mee met het seizoen. Zo gaan we onder andere op zoek naar eetbare en medicinale paddenstoelen, leren we over wijn en koken we op het vuur.

Bekijk deze pagina om meer te lezen over de herfst editie en om je aan te melden.

De regeneratieweek in beeld:

nl_NLDutch